SPICY HØSTSUPPE

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er særlig fan av supper, og lager det sjeldent. Men denne falt i smak! Jeg laget en stor mengde suppe slik at jeg har til senere frokoster, lunsjer og middag når jeg ikke rekker å lage noe annet. Da gjerne med 1-2 kokte egg sammen med suppen, mmm… Suppen er både glutenfri og melkefri <3

7 SUPPESKÅLER

4 Pastinakker – ½ pastinakk
4 fedd hvitløk – ½ fedd hvitløk
30 g ingefær – 4 g. ingefær
1 dl. Kokosmelk – 14 ml. Kokosmelk
10 dl. Kraft (kan erstattes med grønnsaksbuljong, tilsvarende 10 dl. væske)
1 løk
1 rød chili
4 gulrøtter
2 mellomstore søtpoteter
3 ts malt fennikel
2 ts gurkemeie
3 ts merian
3 ts anis
½ ts cayennepepper
Saften fra en ½ sitron
500g kylling

– Bland kraften i en stor kjele

– Hakk søtpotet og pastinakk i terninger og ha i kjelen med buljongen. Kok opp, sett så ned varmen og la det putre mens du begynner på det neste.

– Finhakk hvitløken, hakk løken i biter og stek i kokosolje. Skjær kyllingen i biter å ha i pannen

– Hakk gulerøttene i biter og ha i kjelen sammen med resten.

– Ha i Selleri, krydder, raspet ingefær og sitron i suppen. Finhakk Chilien

– Ha alt i kjelen, også det som er i stekepannen, kyllingen skal være nesten gjennomstekt. La småputre i 5-10 minutter.

– Server med havsalt på siden. Gjerne tilby litt ekstra kokosmelk til å jevne ut smaken dersom du synes det blir for sterkt

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *