Naturlig glutenfri hamburgerbrød med coconut dip

Naturlig glutenfri, hjemmelaget burger med coconut dip og burgerbrød basert på philadelphia & egg. Smaker himmelsk!!

8 HAMBURGERBRØD

6 egg
200 g. Philadelphiaost
2 ss. linfrø
1/2 ts bakepulver
1 ss. Fiberhusk
1/2 ts salt
Hvitløks krydder
Sesamfrø
Oregano
Kan være nyttig med noen runde former til å bake brødene med i ovnen

– Skill eggeplommen fra hviten, men ta vare på begge deler.
– Pisk eggeplommene helt til de har blitt lyse og luftige.
– Tilsett Philadelphiaost, fiberhusk og salt. Bland godt
– Pisk eggehvitene stive. Ha hviten forsiktig over i den andre blandingen
– Bland forsiktig inn med en slikkepott og store bevegelser
– Tilsett linfrø & bakepulver
– La røren hvile noen minutter slik at fiberhusken får svellet
– Ha de over på en stekeplate, og fordel de utover til 8 hamburgerbrød
– Jeg glemte helt å ta tiden, men jeg hadde den på 180 grader varmluft til de ble godt stekt.

Oppskriften er hentet fra @carolinebergeriksen

COCONUT DIP

– 2 ss. Dijonsennep
– 1 ss. Philadelphia ost (kan sløyfes)
– 300 ml. kokosmelk uten tilsetningsstoffer (fra Rema 1000)
– Oregano
– Salt & Pepper
– Hvitløkpulver

– Ha kokosmelken i kjøleskapet en god stund før du starter slik at den er litt stivnet
– Bland alt sammen, og voila! Du har en super digg hamburgerdressing

DETTE TRENGER DU TIL 6 BURGERE

3 fedd hvitløk
1 rødløk
12 remser Chaumes ost (eller en annen god ost du liker)
100ml økologisk kokosmelk
1 pakke økologisk kjøttdeig (400g)
Salt & pepper
Fenikkelfrø (kan sløyfes)

– Sett ovnen på 150 grader.
– Riv halvparten av oste-remsene i små biter, de siste 6 skal på toppen av burgerne helt til slutt
– Finhakk hvitløken og rødløken
– Ha alt i en bolle sammen med kjøttdeig, kokosmelk, salt og pepper
– Bland det hele godt sammen med hendene dine
– Formes til 6 burgere og settes inn i ovnen.
– Stekes i 50 minutter, men sjekk underveis at de ikke blir for gjennomstekt

Serveres med Søtpotet Fries, oppskrift HER 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *