Søtpotet lefser med 2 ingredienser!

Super gode lefser som har blitt min favoritt til taco!

Søtpotet lefser

Bokhvetemel / Kikertmel eller en annen valgfri meltype
4 søtpoteter
Meieri smør
2 ts. himalayasalt

Jeg brukte ca. en halv pose bokhvetemel. Forholdet mellom melet og søtpotetene varierer, dess mindre mel, dess saftigere blir lompene. 

1. 
Del søtpotet i like store deler, og bak i ovnen på 200 grader til den er mør (det tok litt tid.) OBS ikke bruk varmluft

2. Skrell potetene, ha i en bolle, tilsett 2 ts salt og kjør med håndmikser til det blir en mos. Tilsett deretter litt og litt mel som blander seg godt inn i søtpotet mosen. Tilsett så masse mel at deigen akkurat kan formes.

3. Del i emner og trykk dem runde og flate med hånden, eller bruk kjevle. Ha alltid mel på kjøkkenbenken så det ikke klistrer seg.

4. Stek på middels varme med en stor klump smør. Lompene skal få brune flekker på begge sidene, da er de ferdige. Spe på med mer smør i pannen hver gang du steker en ny lefse.

Melkefri taco:

– Coconut dip (istenenfor rømme,) TRYKK HER for oppskrift
– Raspet gulerøtter (istedenfor ost)
– Eventuelt most avokado med løk og hvitløk.

RESTEN SOM VANLIG 🙂

Oppskrift inspirert fra Linda Stuhaug <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *