4 STEG sukkerfri detox plan

Hatt en så fin påske, med været på vår side som alltid, blå himmel og sol. Norge på sitt beste <3 Påsken ble også fylt med vin, sukker og tilsetningsstoffer, så nå føles det skikkelig deilig med en sukkerfri detox uke for å hjelpe kroppen av cravings. Det er ikke alltid det handler om viljestyrke, men faktisk kroppen som ikke er i balanse, nok til at dårlige bakterier i tarmen skriker etter sukker, eller hjernen som har aminosyre mangel og lurer deg til å tro du trenger sukker.

4 STEG: 7 DAGER UTEN SUKKER

  • 1. Kutte ut alt av sukker, inkludert raffinerte karbohydrater 

Det er sukker i mye mer enn vi tror, så sjekk alltid ingrediensene. Unngå alt som slutter på «ose» slik som fruktose og maltose. Unngå også naturlig sukker som honning, sirup, kokosnøtt sukker, brunt sukker, hvitt sukker, melasse, juice osv. Pepsi Max og andre sukkerfrie varianter er heller ikke inkludert, og skal kuttes ut.  Raffinerte karbohydrater Hvit ris, pasta, brød, chips, frokostblandinger.. 

  • 2. Stabilisere blodsukkeret 

Et ustabilt blodsukker gjør deg fort sulten og kjennetegnes ved: humørsvingninger, behov for noe søtt, den typiske setningen «jeg trenger mat nå, hvis ikke så får jeg skikkelig lavt blodsukker.» Energimangel en liten stund etter måltid, blir aldri helt mett etter et måltid og kan spise nesten non-stop..

SØRG FOR RIKTIG MAT TIL MÅLTIDENE

Nok fett og protein stabiliserer – fisk, fugl (kylling, egg..), kjøtt, grønnsaker, krydder, bær, nøtter, frø, kokosolje, olivenolje, avokado, ost, meieri smør, gresk yoghurt, ekte kremfløte. Du kan selvfølgelig også legge til uraffinerte karbohydrater som søtpotet, brun ris, quinoa, bønner.

BLI METT! Det hjelper ikke å sulte deg, da vil du bare få et større behov for sukker. Og spiser du fersk mat du ser hva er så er det ingenting i veien for å bli mett. Kroppen sier ifra når den har fått i seg alle næringsstoffene den trenger for å balansere hormoner, signaler osv.

SØRG FOR EKSTRA TILSKUDD:

Krom er et kosttilskudd du får kjøpt på helsekost som stabiliserer blodsukkeret. Ta til hvert måltid gjennom perioden.

Bruk Ceylon kanel som du får på helsekost. Forskjellen på «butikk kanel» og denne ekte kanelen er at den ikke er til skade på leveren vår.

Alternativt kan du bruke eteriske oljer: Jeg bruker doTERRA, Smart & Sassy softgels – en kapsel til hvert måltid

  • 3. Støtt fordøyelsen 

Ca. 80% av immunforsvaret ligger i tarmen vår, og har vi en fordøyelse som ikke fungerer som den skal, vil den rope etter sukker. Men ikke la deg lure, det er bare de dårlige bakteriene som vil fores med sukker for å bli enda mer ressurssterke 😉

BITTERSTERN ELLER SITRONVANN

Bitterstern er bitterstoffer som er super mot fordøyelsesplager som oppblåst mage og forstoppelse. Den hjelper med å fordøye måltidene og ta opp alle næringsstoffene. Kjøpes på helsekost og tas til hvert måltid

Eller du kan ta sitronvann: halve glasset kaldt og halve varmt = lunkent vann. Skvis inn en halv fersk sitron, og gjerne legg til 1 ss. eplecidereddik. Drikkes på tom mage på morningen som renser kroppen for giftstoffer og støtter fordøyelsen.

PROBIOTIKA

Melkesyrebakterier som nærer fordøyelsen, fås på helsekost. Jeg bruker doTERRA PB Assist som inneholder både gode bakterier og prebiotika som mater bakteriene.

KRAFT

Kraft er naturens skjønnhetsmiddel og medisin for fordøyelsen <3 Klarer du å drikke en kopp hver dag er det helt supert! Fås på www.dyrket.no eller du kan lage selv, oppskrift her. Jeg bruker alltid 1-2 dråper On Guard eterisk olje i kraft koppen for en god smake og immuneboost.

Jeg bruker også Digestzen roll on, smører på magen 3 g. daglig til måltid.

  • 4. Drikk nok vann utenom måltid 

Unngå å drikke til måltid fordi det gjør det vanskeligere for fordøyelsen og ta opp maten vi spiser, og kan gi deg oppblåst mage.

Men drikk utenom måltid, velg alltid vann som tørstedrikk. Alternativer er: kombucha og vannkefir, smaker bedre enn brus spør du meg! Pluss at det støtter fordøyelsen med levende bakterier. Kjøpes på helsekost eller du kan lage selv. Er du brusavhengig er også farris en god erstatter. Jeg tar alltid i noen dråper eterisk olje som Lime, Sitron og Tangerine, super godt!

DETOX SALATEN FINNER DU HER

DETOX MED TØRRBØRSTING OG GRAPEFRUKT FINNER DU HER

DETOXENDE GREENS MORGEN FINNER DU HER

GLØDENDE HUD & EN KROPP SOM STRÅLER, FINNER DU HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *