CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

  • CelineHeldrup

En sårbar jul

I vår familie er jeg så heldig å ha gode, gamle juletradisjoner. Vi har feiret julen på hytta i alle år jeg kan huske. Mormor og morfar kommer hele veien fra Stavanger lille julaften, Tante-Maja og mine to kusiner kommer, og farmor og farfar annen hvert år. Lille julaften samles vi til julegrøt, og en mandel i grøten som jeg forøvrig aldri vinner. Så hjertelig mennesker som vil hverandre godt, og det bruser av glede og godhet i oss alle når vi på denne tiden av året samles, alle sammen.


Julaften går vi alltid en tur, står på skøyter eller tar oss en skitur i den vakre naturen på Mylla. Så er det finkjolen på og vi ringer julen inn i Lunner kirke. Da har liksom julen startet. Presten husker oss hvert eneste år og vi møter alltid på kjent folk her. Sammen synger vi julesanger mens ribba godgjør seg i ovnen. Kvelden kommer og vi spiser rundt bordet, med levende lys og en latterfull gjeng. Vi er nemlig gode på å le, og morfar får alltid latterkrampe av sine egne fortellinger han kommer med denne kvelden, og vi ler og ler.

Bilder fra julaften:

Men jeg tar det ikke forgitt, jeg er like takknemlig hvert eneste år. Det er så viktig, å være akkurat der det skjer, ikke tenke på ting som har skjedd eller planer i fremtiden. Du er kanskje alene med din mor eller far på julaften, uten noen juletradisjoner. Du reiser kanskje til utlandet for å slippe de såre minnene som du blir påminnet i juletider. Det er jo ikke så rart, fordi du blir jo bombandert med bilder og julefilmer. Snapchat, Instagram, Facebook, blogger og ikke minst alle de andre sosiale mediene som TV og aviser. Kanskje du egentlig har det veldig koselig med bare deg og din mor, men du setter ikke nok pris på det fordi du ser alle rundt deg med den såkalte «perfekte» julen, perfekte familien og juletradisjoner. Kanskje du sitter der med din mor denne julekvelden, med en gave foran deg og grandisen i hånden. Føler deg litt sår og trist fordi du så gjerne skulle ønske å ha en like fin jul som de andre. Kanskje du hater julen akkurat på grunn av dette.


Men så er det slik at alle feirer jul på forskjellige måter, og kanskje det egentlig ikke er så mange som har det slik sosiale medier skulle tilsi. Tror du at de som har en vond jul poster bilder som viser dette? Tvert imot poster man kun det som ser så hyggelig og flott ut. Derfor er det kun dette du ser når du skroller nedover Instagram og Facebook. Veldig mange har ikke juletradisjoner, eller en hel skokk av familie å feire med. Kanskje du heller skal sette pris på å ha denne ene tiden av året der du nyter en koselig samtale med den ene moren, søsteren eller broren du feirer med?


Hvor dere snakker sammen eller ser på en film, og koser dere på deres egen måte. Så når du leser om mine juletradisjoner, som sikkert høres fantastisk perfekt ut, som du kanskje skulle ønske at du hadde selv. Tenk heller at dette er min jul, men du kunne aldri hatt den samme julen, det hadde kanskje til og med vært unaturlig og lite komfortabelt for deg. Kos deg på din egen måte, med deg og din familien. Kanskje du også er alene? Vel, nyt den, tenn noen lys og spis den grandiosaen med god samvittighet mens du setter på en film.


Hvis du hater denne dagen, finn ut hvorfor du hater den. Jeg tror nemlig mye ligger i fremstillingen vi har til julen, hvordan det vises at den egentlig skal være, gjennom filmer og sosiale medier. Vi skaper et bilde i oss selv om at sånn skal en god jul være. Jeg tenker heller at julen handler om å samles. Samle dem du er glad i, kanskje det bare er den ene personen eller en annen du kun har kontakt med gjennom Skype. Vel da ringer du på Skype og koser deg med den ene samtalen, for det er din måte å feire jul på.

#vanskeligjul #psykiskhelse #sjalu #sjalusi #Sårbarjul #tungjul #vanskeligjul

51 visninger

©2019 by CelineHeldrup. Proudly created with Wix.com