CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

  • CelineHeldrup

Er du en frysepinne? Derfor bør du gå barbeint!

Nå er jeg hjemme fra en heeelt fantastisk jentetur til Spania med mamma ♥ Det var så utrolig godt med natur, sjø, sol, varme, lange samtaler og fri fra hverdagen.

Derfor bør du gå barbeint


En av dagene gikk vi fra Fuengirola til Benalmadena langs sjøen. Det ble en tur på 3 timer, og endte opp i vakre Benalmadena ved solnedgang. Vi bestemte oss for å gå barbeint hele turen, langs sand, store steiner, små steiner, spisse steiner og asfalt. Gjett om beina fikk gjennomgå 😉 Men jeg vil gjerne fortelle dere min opplevelse av det fordi det gjorde faktisk så innmari godt for både meg og mamma.

Å gå barbeint kan

Få opp blodsirkulasjonen i bena

Stimulere nervesystemet

Styrke balansen

Styrke musklene – spesielt fra bekken og ned.

Det sies også at det kan stimulere kroppen til å utskille endorfiner (lykkehormon) Klarner i tankene

Støtte en god nattesøvn

Og ellers er det godt for både ankler, knær, leddbånd, sener, rygg

Noen hevder til og med at det har gjort dem friske fra vondter i rygg og knær, men da går de altså omtrent hele året barbeint.

Det kan faktisk også bidra til avgiftning og støtte mot inflammasjon fordi det gir oss negativt ladde ioner fra jorden.

Noe av det kuleste med dette synes jeg at det gir en sinnsykt god hjernetrim, bare tenk selv – hjernen må jo naturligvis sende flere signaler nå, om vondter, hvor vi skal tråkk, holde balansen og legge merke til det som skjer rundt og alle signalene som sendes fra føttene når de tråkker ned på alle de forskjellige steinene og overflatene.

Dette skjedde etter 3 timer uten sko


Men er det ikke ganske sannsynlig egentlig? I evolusjonens tid levde de i og for naturen, de gikk jo også barbeint året rundt. Idag er saken en helt annen og vi dekker oss til med alt som heter sko, sokker og klær.

Både jeg og mamma opplevde forandringer bare på denne 3 timers turen. Jeg er en frysepinne av meg og har vanligvis kalde føtter flere ganger daglig. Men etter denne turen fikk jeg varmen i både føttene og kroppen, såpass at sokkene måtte av og jeg rundt barføttes overalt i over en uke. Til og med inne der vi har steingulv som jeg vanligvis syns er grisekaldt.

Det er bare en morsom observasjon og jeg kjente også prikking under bena de to første dagene som tyder på at det absolutt har trigget noen punker. Mamma, som frøys en del uken før jeg kom ned til Spania, kjente ikke et snev av kulde og kalde føtter i etterkant. Hun måtte ha på Aircondition denne uken jeg ikke var her, men etter turen vår var det ingen av oss som hadde behov for det! Hun opplevde det samme som meg og holdt seg varm de neste dagene. Noe Aircondition hadde vi heller ikke behov for!

Her måtte vi ty til sko på beina pga høyvann og fjellklatring som ikke var planlagt. Vi visste faktisk ikke om vi kom oss videre herfra, men heldigvis kom vi oss over kneika og kunne fortsette videre langs vannet.

Det skal sies at dette varte i omtrent fem dager før det var tilbake til normalen for min del. Hadde jeg klart å gå barbeint her i Norge på denne tiden av året tror jeg saken hadde vært helt annen. Litt barbent i skog eller park hver dag gjør magi!

#barbeint #barbeintihagen #suntågåbarbent #barbeintheleåret #funksjonellmedisin #frysermye #fryserheletiden

56 visninger

©2019 by CelineHeldrup. Proudly created with Wix.com