CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

  • CelineHeldrup

Følelser, hjernen & oljenes kraft

Jeg husker første gang jeg hørte om at disse eteriske oljene kan støtte den emosjonelle delen av oss. Det hørtes bare så merkelig ut, og det tok meg et halvt år med spørsmålstegn og en dypdykk i kjemien på oljene før jeg begynte å forstå hvordan dette har seg. Og nå bruker jeg de daglig for å støtte nettopp dette – humøret, følelser, mot, motivasjon, støtte til å finne min indre styrke, stole på meg selv og tørre å leve meg uten å bli påvirket av samfunnets mal eller «hva alle andre tenker om meg» (som vi ofte har et bilde av i hodet vårt.)

Så jeg har dypdykket inn i akkurat dette, for å finne svaret på det som var min skepsis i hvordan de kunne påvirke følelsene mine. Og utifra artikler og studier jeg har lest på, har du en kort og veldig enkel forklaring/oppsummering her:

1. Vi åpner flasken og lukter inn oljen som har flyktige molekyler. Og disse molekylene fanges av olfaktoriske celler i nesehulen

2. Festes på receptorer og sendes videre til det limbiske systemet i hjernen vår

3. Impulsene sendes videre til fem forskjellige funksjoner, deriblant følelser, minnet vårt og der vi lagrer og frigjør traumer

4. Slik ser oljene ut til å påvirke oss emosjonelt

Opplevelser og tøffe situasjoner fra fortiden er noe som kan ligge inne i kroppen vår, nesten som en svart stein som ligger å gnager. Etterhvert kan dette i seg selv svekke immunsystemet og andre viktige systemer ettersom årene går. Det kan være følelser som ligger helt ned i spedbarnsalderen, som har festet seg i kroppen din og ligger der som en belastning. Og ofte så vet vi ikke selv at vi har noe vondt i oss som gjør at vi for eksempel bevisst unngår noen type mennesker, eller kanskje har du en opplevelse fra fortiden hvor du ble holdt under vann og på grunn av dette så er du til den dag idag redd for sjø og bølger?

Natten og mørket når jeg er alene hjemme, har vært en tøff håndtering for meg. Jeg tror problemet dukket opp i Stavanger når jeg studerte sykepleien, helsen min var veldig dårlig på den tiden, med ubalanser i nevrotransmitterne i hjernen som blant annet utløser angst. jeg fikk paranoia og på mitt værste hadde jeg lyset på om natten, musikk på ørene og holdt meg selv bevisst våken på natten for å slippe å kjempe mot mine innbilte tanker om at noen skulle komme å kidnappe meg.

Siden den gang har jeg vært redd for å sove alene hjemme, men den dag idag er jeg ikke lenger plaget med det. Jeg har bevisst brukt oljer som en støtte, sammen med helheten selvfølgelig <3

Det som kan være så utrolig tøft med å løsne opp i disse følelsene, er at det ofte brukes teknikker for å faktisk gjenoppleve situasjonen gang på gang frem til de ikke lenger er farlig og skummel. Å gjenoppleve opplevelsene er ofte vanvittig tøft og stor belastning for kroppen fordi du virkelig ikke vil tilbake dit, du vil bare komme deg videre og få det vekk fra kroppen din. Men så er det noe med disse oljene som jobber på det ubevisste plan i hjernen din der følelser og minner bearbeides <3

Oljenes egenskaper, blant annet fra boken Emotions & Essential oils:

Geranium – også kalt den emosjonelle healeren, fordi den kan støtte deg i å tilgi, åpenhet og stole på andre mennesker igjen. Ofte fra en situasjon der det har vært tap av tillit i et forhold

Clove – kan støtte deg under frykt for avvisning fra andre, det å føle seg svak, maktesløs og utrygg fra å gjøre en forandring fordi du er rundt en eller flere dominerende mennesker som kanskje kontrollerer deg til en viss grad. Kan være en støtte til å frigjøre deg fra dette, stå opp for deg selv, mot, beskyttelse, klare å si «nei» og sette grenser.

Helichrysum – er en støttende olje for vonde/tøffe følelser for ekempel knyttet til noen eller noe viktig i livet som har gjort at hverdagen har snudd seg opp ned på hode, følelsen av håpløshet.

YlangYlang – denne støtter også opplevelser fra fortiden, spesielt følelser som utløser sinne, frustrasjon og tristhet. Følelser som har blitt liggende inne i kroppen, og oljen kan være en støtte for følelsen av nytelse og glede for livet.

Jasmine – den «seksuelle» oljen. Den ser blant annet ut til å støtte trygghet, selvaksept og følelsen av at det intime fremmer gode opplevelser fremfor vonde.

Juniper Berry – har vært en viktig olje for meg i støtte på redselen for mørket om natten jeg hadde før. Dette er oljen som kan være verdt å prøve hvis du plages av mareritt, irrasjonell frykt, unngår å sove fordi du for eksempel er redd for dine egne tanker, eller en forstyrret søvn

#doterra #vondt #forstyrret #mareritt #trygghet #smerte #følelser #nytelse #redd #eteriskeoljer #avvisning #selvaksept #sinei #trauma #seksuelletraumer #smertefullt #overgrep #essentialoils #håpløshet #glede #planteekstrakter #sinne #frykt #vondeopplevelser #oppskrift #selvbilde #kontroll #trist #tanker #dominans #emosjonell #søvn #frustrasjon #traumer #naturliglivsstil #naturlig

92 visninger

Siste innlegg

Se alle