- CelineHeldrup
Mettengrøt med chiapudding for glad mage
Oppdatert: 20. april 2020
Må bare dele en oppskrift med deg som smaker helt nydelig nå når det er kaldt ute! Jeg bruker svarthavre som er er en gammel havresort med en helt annen sammensetning av næringsstoffer enn hvit, vanlig havre. Det er 15% mindre karbohydrater enn i vanlig, som er supert for blodsukkeret, og denne er også mer motstandsdyktig mot ytre trusler og derfor bruker de ikke sprøytemidler. Dette er urkorn som vi ofte ser ut til å tåle bedre enn vanlig gluten. Selvom jeg spiser 100% glutenfritt til vanlig har jeg enda ikke reagert på denne, men jeg får ofte diffuse plager slik som stoffskifte plager, stivhet/smerter i muskler og uren hud noen uker etter jeg har spist noe ikke kroppen tåler. Kjenn nøye etter selv, og husk at dette kan komme både 1, 2 og 3 uker i etterkant. Mange har plager hele livet som forsvinner etter 1-2 måneder på et helt glutenfritt kosthold.

Gourmet grøt med Chia 1 dl. svarthavre steelcut (fås på matbutikker) 1 god klype salt 2 ts kokosolje (eller smør om du ikke liker smaken) 1,5 ts Kollagen Chiapudding til grøten Chiafrø Dobbelt så mye vann

Kvelden før 1. Ha svarthavren i en skål med dobbelt så mye vann, og ha i salt. La stå på kjøkkenet til dagen etter. Dette vil få bort antinæringsstoffer som er vanskelig å bryte ned + gjøre næring mer tilgjengelig i kroppen 2. Ha Chiafrø i et tomt glass med lokk. Ha i dobbelt så mye vann, skru på toppen og rist. La stå på kjøkkenbenken til dagen etter Slik gjør du 1. Skyll bort vannet fra havren med en sil 2. Ha I en kjele med 4 dl. vann 3. La småkoke i 20 min 4. Rør inn kokosolje, kollagen, smak deg til med salt 5. Topp med kanel, kardemomme, chiapudding, smør (røros eller meier) og eventuelt litt naturlig søtning som kokosblomstsukker
Klem Celine🌸
#celineheldrup #chiapudding #frokost #sunn #lavkarbo #svarthavre #grøt #gormetgrøt #mettende #melkefri #laktosefri #havregrøt #oppskrift