CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

 • CelineHeldrup

Kokosolje, 11 tips & triks!

Oppdatert: 12. des. 2019

Kokosolje er en av mine store favoritter her i huset, og inneholder både laurinsyre og kprylsyre som har mange gode egenskaper – spesielt på immunsystemet vårt. En super støtte på hormonbalansen, blodsukkeret og metthetsfølelsen <3

 1. 1-2 ts. I KAFFE Hvis du i tillegg mikser det sammen med stavmikser eller en visp, så vil du få en mer kremet konsistens og jeg kjenner da hvertfall ikke noe særlig til kokossmaken, bare en ekstra god kaffe! Det gjøre kaffen mer mettende og holde energien gående lenger .

 1. 1 ss. I SMOOTHIE Da vil du øke næringsinnholdet i smoothien fordi fettløselige vitaminer fra smoothie blandingen er avhengig av fett for best opptak i kroppen.

 1. TIL STEKING Det er kun mettet fett som kokosolje og meierismør, som tåler høy varme som skjer under steking. Enumettet fett som olivenolje og rapsolje tåler varme til maks 160 grader før de harskner (fettsyren blir ødelagt, ikke særlig gunstig å få det i seg da.) Mens flerumettet fett som solsikkeolje og linfrø tåler verken sol, varme eller oksygen før de harskner. Så bruk kun dette til å ha over kalde salater etc. .

 2. OILPULLING 1 ss med kokosolje i munnen, skyll det rundt så lenge du orker før du spytter det ut i do. Oljen har antibakterielle egenskaper som renser munnen og kan være til støtte for naturlig tannbleking. I Ayurvedisk medisin bruker de oljen som en detox .

 3. STREKKMERKER eller ARR Smør på huden som en kroppsolje, den kan bidra til å støtte + bygge opp huden. Men dette er individuelt utfri hudtypen din, for noe fungerer det suverent, for andre gjør det ikke. .

 4. BAKTERIEOVERVEKST I underlivet, fordøyelsen eller hodebunnen. Sliter du med dette er det en super støtte å ta oljen innvortes og har du mye køe eller andre symptomer nedentil er den også god å smøre direkte på. .

 5. TØRR, KØENDE eller IRRITERT HUD Da er kokosolje gull å bruke på disse hudområdene. Både pga. dens antibakterielle egenskaper, men også fordi den er tjukk og vil gi god fuktighet til huden. .

 6. SOLBRENT Denne oljen har jeg brukt mye i kombinasjon med lavendel og frankincense som en aftersun. Fordi den støtter reparasjon av huden. Den har faktisk litt solfaktor i seg også, men dette er lite – rundt 4-7 spf .

 7. AFTERSHAVE Erstatt hudprodukter full av kunstige stoffer, med helt ren og naturlig kokosolje som du jo også kan spise! Huden er vårt største organ, og det vi putter på den vil også absorbere inn i blodbanen vår. Min gylne regel her er at alt jeg smører på huden, skal også være noe jeg selv kan spise. Dessuten er oljen så god som aftershave på både irritert hud og gir mye fuktighet. Du kan smøre oljer absolutt alle steder på kroppen – også intimsonene .

 8. ØYE- & SMINKEFJERNER Igjen så er dette noe som fungerer suverent på noen, mens på andre ikke så bra. Vask ansiktet først, så ta en litt fuktig varm klut med kokosolje på og smør det utover ansiktet mens du fjerner sminken. Så vasker du det bort. Sliter du med tørr hud i ansiktet vil du også kjenne at denne gir en fuktighet, selv etter du har vasket det bort <3 .

 9. HÅROLJE Har du flisete tupper, eller tørt hår så er denne helt genial å smøre i hårtuppene for mer glans og fylde <3

#baking #energi #steking #tipsogtriks #triks #helsetips #hud #solbrent #bakterieovervekst #sunt #økologisk #10måter #aftershave #hvormye #helse #hårolje #ernæring #hvordanbruke #metthetsfølelse #smoothie #sminkefjerner #eksem #tips #naturligkosthold #hår #kosthold #blodsukker #kokosolje #blodsukkervennlig

110 visninger

Siste innlegg

Se alle