CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

  • CelineHeldrup

KOLESTEROL & KOAGULASJON – STRESS ER ROTEN TIL MYE VONDT

Tema i Facebookgruppen «eteriske oljer med Celine Heldrup» er STRESS, og i den forbindelse tenkte jeg å dele litt med dere. Jeg mener at dette er roten til mye vondt idag, bare ta en titt på dette bilde:

Legg merke til at kolesterol og levring av blod øker! Kroppen vår klarer ikke å skille mellom hverdagsstresset og det stresset som oppstår når vi står i fare mellom liv og død. Kolesterol er en reaksjon på stress og er et livsviktig reparasjonsmolekyl når vi står i fare for å dø. Blodet koagulerer for å unngå at du blør ihjel hvis noe skjer.

Forbrenningen øker som betyr at næringsbehovet øker, og alt annet som ikke trengs for å overleve stås av. Det betyr at selv immunforsvaret og fordøyelsen vår skrus av! Og hva skjer da? Sannsynligheten for sykdom er større, vi tar ikke opp næringen ordentlig og vi klarer ikke å tenke smart og klart. Det er ikke før vi endelig får skrudd av stressresponsen vår at sykdom inntreffer. Er du av den typen som alltid blir syk på ferie? Dette er et typisk tegn på stress fordi du endelig slutter å stresse og immunforsvaret kan begynne å fokusere på inntrengere.

EKSEMPLER PÅ STRESS:

– røyking – varme/kulde – solbrent – overtrening (kroppen brytes ned) – giftstoffer – arbeidsforhold/familie/trivsel – operasjoner – kroniske infeksjoner/betennelse – mentale problemer – medisiner – tilberedning av mat – økonomi/bekymringer – søvn

Så det har seg faktisk sånn at kolesterol og levring av blod er livsnødvendig for at vi skal overleve en stress situasjon! Men slik som vi «misbruker» stress idag er det ikke bra i lengden. Kolesterol er altså en reaksjon på at noe er galt i kroppen, men det er ikke dette i seg selv som er problemet. Kanskje heller ha fokus på hva som er årsaken, istedenfor å svelge medisiner og stresse over redselen for hjerte-kar sykdommer før man har prøvd andre alternativer. Bare det å fokusere på stressmestring og et nytt mønster i hverdagen kan være nok. Legg merke til at også glukose øker, som igjen kan skape det farlige fettet i kroppen. Dette skal jeg komme tilbake til, da snakker jeg også kosthold 😉

#levring #av #årsak #blod #kolesterol #sykdom #stress #koagulasjon #symptomer

23 visninger

©2019 by CelineHeldrup. Proudly created with Wix.com