CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

  • CelineHeldrup

En næringsrik middag

Denne næringsrike middagen tok meg omtrent 15 minutter å lage. Så var det bare å hive den frosne kyllingen i ovnen å la det putre i en time eller to. Hvis du allerede har opptinte kyllinger vil dette ta kortere tid, men 150 grader er en fin makstemperatur for å unngå at olivenoljen harskner og bevare mest mulig næringsstoffer.


KYLLINGVINGER MED BLOMKÅLMOS TIL 2 PERSONER ♥ 6 økologiske kyllingvinger ♥ Extra Virgin Olivenolje ♥ 1 gul løk ♥ 2 gulrøtter ♥ 1 halv sitron ♥ 1 stor blomkål ♥ 1 stor ss smør ♥ Fennikel frø ♥ Salt ♥ Pepper ♥ Sitronmelisse ♥ Basilikum

Sett ovnen på 150 grader. Del blomkålen i litt mindre biter og legg kålen i en kjele som fylles med vann så det dekker blomkålen. Sett platen på en middelshøy varme og la det putre til blomkålen blir mør.

I mellomtiden kutter du løken og gulrøttene i en passe størrelse (ikke nøye.) Fordel kyllingvingene, løken og gulrøttene over en ovnspanne. Tilslutt heller du et godt strøk med olivenolje over all maten, du må gjerne blande det litt bedre inn med hendene. Dekk det hele med fennikel, salt, pepper, sitronmelisse, basilikum og saften fra en halv sitron. Jeg tar gjerne et godt lag med dette, mengden er ikke så farlig, dess mer dess bedre smak for de som liker krydder. Sett blandingen i ovnen, og sjekk etter 30 minutter. Mulig den må stå lenger, uansett så vil ikke mye skade skje når du har det på 150 grader.

Når blomkålen er mør, hell ut nesten alt vannet, men la ca. 0,5dl være igjen. Tilsett 1ss smør og 2 klyper salt. Miks blandingen sammen med en håndmikser. Nå er blomkål mosen ferdig og klar til å serveres sammen med kylling blandingen

#krydder #enkelmiddag #middag #næringsrikmiddag #mat #økologisk #immunforsvar #ernæring #oppskrift #kylling #antioksidanter #grønnsaker #blodsukkerstabilt #lavkarbomiddag #ernæringsterapi #funksjonellmedisin

17 visninger

©2019 by CelineHeldrup. Proudly created with Wix.com