CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

  • CelineHeldrup

Naturlig livsstil, er det så viktig?

Helt siden helse og ren mat ble en del av min hverdag har jeg også vært opptatt av rene, økologiske produkter. Men det var ikke før jeg ble introdusert for eteriske oljer jeg virkelig begynte å forstå sammenhengen mellom helse og giftstoffer. Det sies at en gjennomsnittlig vanlig kvinne i en hverdag eksponeres for rundt en 100 kjemikalier før hun går ut døren om morgenen. Vi snakker giftstoffer fra mat, sminke, hårspray, shampoo, balsam, såper, vaskemidler fra kjøkkenet, på klærne og generelt i huset, deodorant, parfyme osv.. Ikke minst rutinene på kvelden der vi bruker alt fra nattkrem, sminkefjerner, tannkrem og hårkurer.

La oss bruke ingrediensen «parfyme» som eksempel. I følge Environmental Working Group kan den inneholde over 3000 stoffer uten at de trenger å skrive det opp i innholdsfortegnelsen! Helt utrolig faktisk. Altså ett stoff alene er kanskje ikke så farlig, men flere 100 stoffer SAMMEN ila. dagen viser seg å kunne øke faren for blant annet hormonproblemer, kreft, allergier, nedsatt fruktbarhet for å nevne noen.

Det er ikke meningen å skremme noen, men vi er også nødt til å «face the fact.» De aller fleste vet allerede sannheten bak giftstoffer og hva det gjør med oss, men vi tør bare ikke å tro helt på det selv. Fordi det er en investering i helsen vi kanskje ikke er helt villig til å ta. Jeg har selv vært der jeg visste om det, men ikke turte å tro helt på det selv. Jeg er evig takknemlig for at jeg begynner å ta helsen min på alvor i en alder av 21, fordi det gjør noe med hele livskvaliteten min.

En investering i helsen er en investering i livet.

Som nevnt var det ikke før jeg ble introdusert for eteriske oljer at det virkelig gikk et lys opp for meg. Jeg begynte smått å erstatte eteriske oljer med produktene mine, og ettersom tiden har gått innser jeg hvor enkelt det faktisk er, uten at det tar opp tiden min. Dette har også fått meg til å se at selv økologiske produkter vanligvis ikke er nok. Bare se på innholdsfortegnelsen så ser du at selv dette ofte inneholder stoffer du ikke aner hva er.

Jeg vil rett og slett ikke ha i meg disse giftstoffene lenger. Fordi det er så fantastisk deilig å leve RENT helt på ekte. Jeg kjenner på hele meg at det gjør så godt for kropp og sjel. Eteriske oljer har virkelig vært en investering for meg fordi det erstatter så innmari mange produkter i hus, produkter som sammen koster mye, mye mer enn disse oljene. Ikke minst styrke innsiden, for en sterk kropp er mer rusta mot det som skjer rundt oss – en moderne livsstil

Denne uken skal jeg dele super enkle, billige og raske oppskrifter som erstatter mine hudpleie produkter og vaskemidler:

– Tørrshampo0 – Detox / Egenpleie – Hårkur – Oppvaskmiddel – Ansikts serum for uren hud – Pluss et par oppskrifter til 😉

Mer info om oljene HER

#rentliv #plantevermidler #eteriskeoljer #raskt #økologisk #kjemikalier #helse #konsekvensen #ikkeøkologisk #hjemmelaget #billig #enkelt #giftstoffer

24 visninger

Siste innlegg

Se alle