CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

  • CelineHeldrup

Kjære min unge generasjon

Kjære min unge generasjon…

Hvorfor må du være så opptatt av at andre er så perfekte, at en Instagram bruker former deg? Hva om det er du som er må jobbe med deg selv, og ikke de som påvirker deg. Hva om det er fordi du ikke er fornøyd med deg selv og fordi du ikke sier til deg selv at du har gjort en god jobb idag. Fordi du gjorde jobben din 85% og ikke 100%. Men hva om 85% er bra nok? Hva om 85% av deg selv faktisk er bedre enn 100% av deg selv? Fordi hvis du skal forme deg selv og fullføre dagen i en konstant perfeksjonisme på 100% så blir du aldri fornøyd. Kanskje det faktisk går så langt at du blir ulykkelig, og hvor mange prosent står du igjen med da? Da har du faktisk 0% å gi til andre, fordi hvis ikke du er fornøyd så klarer du ikke å gjøre en god jobb og du klarer ikke å trives rundt andre. Og de rundt deg merker det. Kanskje det til og med påvirker deres syn på deg, at de får en følelse av at du ikke er tilstede, eller at du ikke liker jobben din.

Jeg vil ikke være «en av dem» som skaper det «perfekte» samfunnet for våres generasjon. Men slik samfunnet blir fremstilt idag så er kanskje jeg en av syndebukkene, en av de som ødelegger en annen jentes selvbilde fordi jeg har fine bilder på Instagram, eller er tynn?

Men hva om vi kan snu på det? Hva om du starter i andre enden og begynner å fokusere på deg selv? Når du klikker deg inn og begynner å stalke hun perfekte jenta, som alltid ser bra ut og som du så gjerne skulle ønske at du var. Du blir kanskje også irritert, fordi det er så plagsomt at hun skal være så perfekt. Neste gang du klikker inn på den perfekt jenta, spør deg selv: hvorfor lar jeg dette gå inn på meg? Hvorfor blir jeg påvirket av hvordan hun ser ut? Hvorfor blir jeg påvirket av at hun har så mange venner og ikke jeg? Hvordan klarer hun seg så bra sosialt og ikke jeg? Kanskje ligger svaret i selvbildet ditt, skammen din. Kanskje det du sier til deg selv hver dag i underbevissheten trykker deg lenger, og lenger, og lenger ned. Du sier kanskje til deg selv at du er stygg uten sminke, eller at ingen egentlig liker deg, eller at du ikke har gjort en god jobb, eller at du er dum og ikke smart.

Kanskje du skal snu dette? Kanskje du skal begynne å si det motsatte hver dag? Kanskje du trenger å stå i speilet hver dag og si til deg selv at du er smart 50 ganger. Kanskje du må gjøre dette helt til det er DET som kommer i underbevissheten din, og ikke at du er dum.

Neste gang du klikker deg inn på den perfekte jenta tenker du kanskje at du beundrer henne, eller at det er hyggelig å se at vennen din klarer seg så bra. Neste gang tenker du kanskje at det er godt å se at andre har det så bra, men du lar det ikke påvirke deg, fordi du er fornøyd med å yte 85% i livet ditt og ikke 100%. Fordi 100% klarer vi ikke, det er da vi prøver å være en annen, eller går bort fra å være oss selv.

Det er Toyni Johansen som har lært meg å reflektere. Det er feil ord å bruke fordi alle har evnen til å reflektere, men det er hun som har bevisstgjort tankene mine, som har gjort meg bevisst på hva som skjer inni hode mitt og i kroppen min. Jeg anbefaler henne på det varmeste ♥

#selvtillitboost #fåbedreselvtillit #dårligselvbilde #skam #selvbilde #perfeksjonist #selvtillitskurs #unggenerasjon #selvtillitogselvbilde #skamnrk #skammeldinger #bevissthetsnivå #bevisstgjøring

8 visninger

©2019 by CelineHeldrup. Proudly created with Wix.com