CelineHeldrup

Fyll deg selv med.. 

Egenkjærlighet

Selvutvikling 

Rent kosthold

Eteriske oljer

Livsstilsendringer & rutiner

  • CelineHeldrup

Hemmeligheten bak lavkalori og lavfett produkter

Hvor mange av dere går for lavkalori og lavfett mat på butikken? Pepsi Max og andre lettbruser, Lett melk, skummet melk, lett rømme, 40% mindre fett i chipsen, lett salami og skinke, mager servelat, 30% mindre fett i kjøttdeigen, lett gulost, myk og mager margarin, god og mager leverpostei, lett majones, mager pølse, mager eller 30 % mindre fett i yoghurt, sjokolade med mindre fett, Kalkun bacon – 70% mindre fett, iskrem light, Lavkalori nutrilett, Fun light…. Listen er lang.

Har du noen gang tenkt på hva de erstatter kaloriene og fettet med? At produsentene tjener digg med penger på dette fordi ingrediensene i disse produktene er billigere enn de ekte produktene. Fordi de setter opp prisene på disse produktene nettopp fordi vi tror det er sunt og er villig til å betale for det. Selvom disse produktene i utgangspunktet egentlig er billigere enn de ekte produktene. Det betyr at produsentene får et større mellomlegg og en større fortjeneste.


De ekte ingrediensene i produktet fjernes og kunstige stoffer legges til. Det tilsettes kunstige tilsetningsstoffer for å bevare det flotte utseende på produktet, og for å bevare den gode smaken og ikke minst holdbarhetsdato. Disse tilsetningsstoffene er billigere enn en ekte vare med ekte og naturlige ingredienser. Tror du kroppene våre tåler disse tilsetningsstoffene? De kunstige stoffene som ikke blir til gjennom naturen, men gjennom en maskin eller en annen type prosess. Og visste du at dette er så nytt at myndighetene ikke har kontroll over langtidseffekten av disse tilsetningsstoffene?


Myndighetene har også lite kjennskap til hva flere tilsetningsstoffer SAMMEN gjør med kroppen din. Slik fungerer det nemlig, at de tester hvor stor dose dyrene tåler av ett tilsetningsstoff hele livet. Så legges det på 1/100 av denne dosen som blir den godkjente tillatte mengden produsentene får lov å tilsette i maten til oss mennesker. Men det de ikke sjekker er om dyret får hodepine, konsentrasjonsvansker, hukommelsessvikt, atferdsvansker og andre «småplager». Det de tester er hvor mye som må til før dyret blir syk. Faktisk så har det kommet en pekepinn på ny forskning som viser hva som skjer med oss dersom vi får i oss flere tilsetningsstoffer SAMMEN. Det viser at virkningen forsterkes, faktisk opptil 10 ganger så sterk effekt syns jeg å huske at jeg leste. Så hva om du da spiser alle disse lavkalori og lavfett produktene, med flere tilsetningsstoffer i ett måltid, ganske mange faktisk. Hva skjer da?

Så hva med Pepsi Max og andre lettbruser da? Som ikke inneholder sukker, men som kun består av en lang liste tilsetningsstoffer. Som inneholder aspartam som er ca. 200 ganger søtere enn sukker. Som hoper seg opp med L-fenylalanin i hjernen vår dersom du har lite jern i kroppen. Som kan medføre både depresjoner og tretthet. Og det inneholder metanol. Dosen er liten, men vi har jo så mange tilsetningsstoffer i ett og samme produkt? Vil ikke denne mengen forsterkes da? Metanol omdannes til formaldehyd i kroppen, giftig. Faktisk så giftig at det kan skade både nervesystemet, immunsystemet og forårsake genetiske skader.

Noen engelske aktivister beregnet at en engelskmann i gjennomsnitt får i seg 4kg tilsetningsstoffer hvert år, altså 1ss hver dag. Det er ganske ekstremt. Så neste gang du kjøper dette lettproduktet, se på ingredienslisten, så kanskje du blir like sjokkert som meg over den unaturlige listen av ord og E-stoffer du ikke aner hva er. Selvfølgelig finnes det unntak, men veldig mange av produktene har en imponerende lang liste.

Melkeproduktene har en litt annen struktur enn resten av produktene, så dette kommer jeg tilbake til i et senere innlegg. Jeg anbefaler å lese boken «Den Hemmelige Kokken» dersom du er interessert i dette.KILDER

  1. http://enummerguiden.no/620-640%20Smaksforsterkere.htm#Smaksforsterkere

  2. hjerneskader hos dyr: A Consumer’s Dictionary of Food Additives

  3. https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-9-50

  4. Mats – Eric Nilsson: Den Hemmelige Kokken

#hvorforikkedrikkepepsimax #unngåtilsetningsstoffer

49 visninger

©2019 by CelineHeldrup. Proudly created with Wix.com